Kurucumuz

Pedogog - Nalan AKtaş SÖNMEZ

Çocuk Sağlığı ve Eğitimi Uzmanı –Çocuk ve Aile Danışmanı Pedagog Nalan Aktaş Sönmez Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Eğitimi Bölümü dört yıllık lisans programından mezun oldu. Mezuniyet tezini “Çocuk Kitapları” konusunda yaptı.

Kocaeli’nde kendi kurmuş olduğu anaokulunda sekiz yıl eğitim danışmanlığı ve yöneticilik yaptı. Üç yıl çeşitli Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri’nde uzman olarak çalıştı. Yerel televizyonlarda çocuk programları yapım ve yönetmenliğini üstlendi.

İlk kitapları genç yaşlarda basılmaya layık görüldü. Sırasıyla Arıtaş, Orkun, Nasa, Erna, Timaş ve Çamlıca Yayınları’nda eserleri yayımlandı. Hazırlamış olduğu “Duygusal Zeka Eğitimi” çalışması MEB 2012 Okul öncesi rehberlik programında kaynak gösterildi. ERNA “Nezaket ve Görgü Kuralları Eğitim Seti” birçok okulda karakter eğitimi ve rehberlik çalışmalarında uygulandı.

Halen Ankara Üniversitesi Eğitimin Kültürel Temelleri – Çocuk Edebiyatı Bölümü’nden yüksek lisans dersleri almaya devam etmektedir.

100’ü geçkin resimli öykü ve interaktif kitabı, eğitim ve uygulama setleri bulunan yazar Ankara Çocuk Kalbi Duygusal Zeka Anaokulu'nun kurucusudur. Nalan Aktaş Sönmez evli ve iki çocuk annesidir.

Uzmanlık Alanları ve Yaptığı Çalışmalar

İlgi Alanları

Nalan Aktaş Sönmez, Türkiye Yazarlar Birliği üyesidir.