Liselere Geçiş Sınavı

Liselere Giriş merkezi sınav başvuruları nasıl yapılır? 2018 LGS başvuruları ne zamana kadar devam edecek? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kılavuzunun yayınlanması ile birlikte başvuru süreci başladı. Merakla beklenen Liselere Geçiş Sınavı okul listeleri ve kontenjanları okul listeleri yayımlandı. 8.sınıflar için 2018 yılı Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu çerçevesinde sınavla öğrenci alan liselere yerleşmek isteyen öğrencilerin merkezi sınav başvuruları 11-18 Nisan 2018 tarihleri arasında alınacak. Merkezi sınava girecek öğrencilerin sınav giriş belgeleri 22 Mayıs 2018 tarihinde yayımlanacak. Merkezi sınav 2 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olup sonuçlar da 22 Haziran 2018 tarihinde açıklanacak. Bakanlık yaptığı açıklamada “Merkezî Sınav isteğe bağlı olup sınava katılmak isteyenler, başvurularını 11-18 Nisan 2018 tarihleri arasında elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullara yapacaklardır.” ifadelerine yer verirken merkezi sınav başvuru ve sonuçlarıyla ilgili iş ve işlemlerin elektronik ortam üzerinden gerçekleştirileceği belirtildi. Fotoğraflı Sınav Giriş Belgeleri 22 Mayıs 2018 tarihinde yayınlanacak. Sınav giriş belgeleri elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından renkli olarak alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra merkezi sınava girecek öğrenciye teslim edilecek. Merkezî Sınav 8’inci sınıf öğretim programlarına göre yapılacak. Yani sınavda sadece 8.sınıf müfredatından soru sorulacak. Nitelikli liseler için merkezi sınav 02 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olup sınavda öğrencilere iki bölüm hâlinde çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Türkiye saatiyle birinci bölüm 09.30’da ve ikinci bölüm 11.30’da başlayacak. Merkezi sınav birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 60 dakika olacak. Sınavın iki bölümü arasında verilen süre, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için kullanılacak olup bu arada öğrenciler okullarından ayrılamayacaklar. Sözel bölümde, 8’inci sınıf Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil, sayısal bölümde ise Matematik ve Fen Bilimlerinden sorular sorulacak.